28 februari 2023

Kartrekker Kunstkring gezocht

Gezocht: Leider (m/v) van Kunstkring Riel (vrijwilliger)

De Kunstkring Riel, onderdeel van Senioren Belangen Riel  (SB-Riel), is een club van plm. 30 kunstliefhebbers die heel geïnteresseerd is in Kunst.

Wij komen graag in contact met een expert, die zijn kennis wil delen op het gebied van met name schilder- en beeldhouwkunst en eventuele andere kunstvormen.

Ons werkmodel bestaat er in dat we gedurende acht maanden per jaar (september–mei) iedere tweede woensdagavond van de maand een informatiebijeenkomst hebben, waar een kunststroming, kunstenaar of werkwijze wordt uitgediept door de leider of een gastdocent. Twee weken later volgt een bezoek aan een museum, een galerie of atelier.

Onze huidige leider (oud docent Tilburgse Hogeschool voor Kunsten) stopt deze zomer om leeftijdsredenen. Wij zoeken nu een opvolger, die, eventueel met ondersteuning van een coördinatiecommissie, de voortgang van onze Kunstkring waarborgt.

Een mooie vrijwilligers-job voor iemand die door opleiding, werk en/of ervaring bekend is met de wereld van de Kunsten. Een netwerk in die wereld is natuurlijk een welkome pré.

Wij bieden een gezellige, geïnteresseerde club kunstliefhebbers.

Vanzelfsprekend kunnen onkosten gedeclareerd worden.

Ben je geïnteresseerd, zoek dan voor 31 maart contact met: René Mathijssen, voorzitter van Senioren Belangen Riel, en lid van de Kunstkring Riel:

Email:           voorzitter@sb-riel.nl

Telefoon:     06-13916530